Friday, 1 July 2011

Nora Elena

EPISODE 16

the best part i luv it <3
Sinopsis Drama Nora Elena
Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…
Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.
“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.
Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?
Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa… saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima. Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.

Luv both of u..citer ney bnyak pengajarn sebenarnyee..drama yang ta akan ak lupekan..ak ney mn la suke tgok drama sgt..tp ney la stu2 nye drama melekat dlm hty ak..best giler br0..rase cm na kawen skunk..


Ney klakar sket ak na gtaw..ak start tg0k cter ney sumernye sebb de s0rng mamat ttbe chat me.. "eyh fara, muke kamu mcm siti saleha la" ..sy terpinga2 guks "sape dye ? ta kenal la"..then dye suwh tg0k cter ney..OMG !! same kee..haha..nahh..kan ak da perasannn ! btw, tq to him..d sebbkn dye ak jtuh cnta ngn drama ney <3


Sweet giler kan..hahahaha ! ak tergile2 kan laki cmney kuwt..SETH la sebenarnye..watak yg cool..romantik..law jd suami..maw ak ta kuar bilik an..hahahaha..


No comments:

Post a Comment