Monday, 8 August 2011

RaMadHaN Kareem ~

Assalamualaikumm..
hye guys..now da puase ke-8..Alhamdulillah...
rasenye tidak terlmbat bgku ucapkan Selamat menyambut bulan Ramadhan..Moge d bulan yg Mulia ini kite d Berkati Allah s.w.t..


Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud: Sesungguhnya telah datang kepadamu bulan Ramadhan bulan yang diberkati, di mana Allah telah mengfardhukan ke atasmu puasa. Dibuka padanya pintu‐pintu syurga dan ditutup padanya pintu‐pintu neraka, ditambat padanya syaitan‐syaitan. Padanya satu malam lebih baik daripada seribu bulan, siapa yang dihalang kebaikannya sebenarnya dia telah dihalang kebaikan yang banyak.Hadith ini dikeluarkan oleh Ahmad, al‐Nasa`ie daripada Abi Hurairah.


Hee..comey je kan UPIN IPIN tuh..ha, dorang boleh p0se penuh ape lg kite..heee..laen la kalau ade keuzuran..h0pe sm2 kite menjg p0se kite yeee kwn2..







Hahaha..ney ha..mcm ape je dahh..jgn la cmney..haha..comey je perut buncit tuh..ney law ta ck0p mkn lg ney mesty ta bc bismillah.hee :D









Boy: Awak puasa?
Girl: Yela
Boy: Kenapa awak puasa?
Girl: Teruknya awak.kan ALLAH suruh puasa, saya puasa la..
Boy: Kenapa tak tutup aurat?
Girl: Eh, suka hati saya la.hak masing2
Boy: Owh.. tapi kan ALLAH yang suruh kita tutup aurat?
Girl: ...
Janganlah menjadi hamba kepada PUASA semata-mata, tetapi jadilah hamba kepada ALLAH s.w.t. Semoga kita terpilih menjadi salah seorg hamba yg mendapat hidayah di bulan tarbiah..



yang ney p0n kite kne la ingt..jgn p0se jee..solat ? ape2 jerla yg d suruh..h0pe kite sm2 ley jg..ini untuk peringatan driku jua sebenarnye..berusha mnjd terbaekk..amennn ya robbb ^^


SELAMAT BERPUASA SEMUAAAAAAAA ^^







Wednesday, 13 July 2011

Kerja..Kerja..Kerja..

   
KRG SOLUTION!!!

hey3 ! hello Malaysia ! yahh..14/7 ak start kerja d KRG Solution ! but after 1 month ak berhenti..Yela, sumer da mls na anta ak g keje..ha..mak ckp..k0 benty jerla ain..amek lesen keta..g bgus..s0, a benty laa..
d0rng ney sp0rting kuwt..smngt setiakwn tuh ak nmpk kt d0rng..even ak kenal d0rng br lg.

Tuh si Arda senget tuh..mulut je riuh pg Era..tp hty cute kuwt..slaloo kongsi cter maa..sgt selesa kwn ngn dye..Noin tuh p0n sm..manje kuwt orgnyee law k0rng kenal betol2..huu..ha tett..dye da de yg punye..siape kah dye..jeng jeng jeng..dekt jee..HAHA ! 

yang laki laks si Adam Rahim..even dye slaloo ngaco org tp snarnye hty dye baekk..ce kenal tol2..dalami hty dye..cewahh..dalami..wkakaka ! siyes..ak ta tipoo..nmpk je cm2...Si Umar Rasidee uh..haaa..law sebut nm dye cm de kene2 ngn s0me0ne an...HAHA..dye p0n baek jugekk..nmpk je gatai..tp suci kuwt..HAHA 

hee..NURUS n KHALEED cm ta pat na pishkan..c laa..gmba d0rng un ta de..HAHA =D
sm la ngn c s0fi ! ta pernh dpt na tgkp dye..liat ut..tuh ta kelihtn wjah ensem nye d cnie..

Luv Them s0 damn Much ! 

Practical Moments


 Ya Allah Ya Tuhan..rindunye ak pd mereka..
Aku dlu praktikal dekt Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) Perak..selame 2 bulan ak menghabis mase d cnie..bnyak sgt kenangan..Rindu ak pd mereka tak dpt na gmbarkn..tyme kt cnie kami mcm 1 family..sgt rpt..kakak2 yg sgt baekk..sgt happening.. kwn2 yg ta akn ak lupekan laarhh !

SAFURA, MEMEY, LYANA, ZUL dan FAHMI ! deme la kwn ak kt cnie..kwn praktikal..sp0rting kuwt..giler2..suke wat ak ketawa..slaloo wat ak ilang tension..luv u all ! <3 <3 <3
Tapi kite ney bile nye na wat gathering berenam ! HAHA ! 6 org un jd la weyh dr ta de.. :)

Ak pg2 mesty nyusahkan kakak ipar ak suwh dye tggu ! yela..alang2 dye keje JIM ak tumpang la skali..HAHA ..PUTERI MARYAM ! luv u =p


kak.Chinta Sara, Kak Izan Fauzi, Kak Ina, Kak Ct Ramlah, Kak Ct Romlah, Kak Rose Perak, Kak Jun, Kak Lynn, Kak Chip(haha), Kak Alin, kak Am, Abg Sham, Abg Daeng, Abg Aloy dan Balan..yg laen tuh s0ry law tertggal nm :D


                                               


I Love JIM

Monday, 4 July 2011

My Hepi Pemily..


Itam Ahmad Bin Alang Ibrahim..
My luvly father..se0rang yg sgt tenang..yg tak pernh kenal erti penat..
dye satu2 ayah yg amat ak banggekan..tiap kali ri jumaat pkul 9 mesty da ade kat masjid..
tiap hry law dgr ayah bgun tue menandekan jam pkul 4..hee..tak yah kunci jamm..luv u <3

Robaayah binti Yaacob..
My luvly sweeto mather meyhh..law tg0k cm garang...
snarnye tak p0n..law kuar g sh0ppng kan..minx pape mesty dpt..hee <3
mak la pling ingt bufday ank2 dye..ak pun tak ingt bufday akk2 n abg2 ak.. :) luv u <3

Nor shamshima..
peace no war..sweet kan..nmpk je mude..dehal da tue..hahaha.. =p
32 years old..law tak silap nye lahhh..betol ke ? :D
dye ney baek sgt..da kawen..de s0rng ank (QurratuAini) na msuk dua..lg s0rng lam perut.. 

Mohd Ajlan..
my bro..jgn memain ngn dye..h0h0..dye ney pun sm..org ingt mude lg..dehal tua bangke da..
s0 hensem rytee..da kawen...ank de dua (Aeyman Harith, Damya Humaira')
dye la adeq bradek pling tggi..ntah mkn pe tak taw la dyee,..heee 

Ahmad Shamhan..
ney pun da kawenn..ensem jugk kan..cm khann2 gitu...
de dua org ank guks (loqmanulhakim, faris danial) ..
adik bradik pling wara' antra kami..ngiahahha..luv it.. 

Mohd Khairul Anuar..
ney laen dr yg laen sket..nak taw pe yg laen..g la kenal dye..wahahha
act, dye ney tak kedekut bab duit..tp terlalu boros..tak paham ..
pape p0n..still my br0 rytee..luv them..<3

Nurul Huda..
ney sm la ngn yg ats tuh..pelik2 geng ! hahaha..but s0 nice..
dye tak duduk ngn kami..act ak rindu nak bekumpul 1 family..tak pernah rase sumer ade .. :(
dye belom kawen..

Nurul Nabilah ..
krohhh...my crazy sista...sweet kann ?? dye ney tggi kuwt..sm cm lann..
n0w stdy at uitm seri iskandar..gud luck my dear..dye pun sm..tak duduk ngn kami :'(





Friday, 1 July 2011

Nora Elena

EPISODE 16

the best part i luv it <3
Sinopsis Drama Nora Elena
Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…
Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.
“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.
Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?
Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa… saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima. Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.

Luv both of u..citer ney bnyak pengajarn sebenarnyee..drama yang ta akan ak lupekan..ak ney mn la suke tgok drama sgt..tp ney la stu2 nye drama melekat dlm hty ak..best giler br0..rase cm na kawen skunk..


Ney klakar sket ak na gtaw..ak start tg0k cter ney sumernye sebb de s0rng mamat ttbe chat me.. "eyh fara, muke kamu mcm siti saleha la" ..sy terpinga2 guks "sape dye ? ta kenal la"..then dye suwh tg0k cter ney..OMG !! same kee..haha..nahh..kan ak da perasannn ! btw, tq to him..d sebbkn dye ak jtuh cnta ngn drama ney <3


Sweet giler kan..hahahaha ! ak tergile2 kan laki cmney kuwt..SETH la sebenarnye..watak yg cool..romantik..law jd suami..maw ak ta kuar bilik an..hahahaha..


my ex luver..

Faisal Tamara, Jilan Fachira dan Mila Tamara

hey.. salam faisal tamara.. apa khabar ? moga sihat-sihat hendakNya..
comel kan tiga beradik nie.. mereka sangat baik dengan saya.. Walaupun apa yang terjadi antara saya dan mereka ianya tetap saya mahu mengucapkan jutaan terima kasih dr lubuk hati saya yang sangat tulus.. kamu sangat baik.. apa yang terjadi jadikan pengalaman.. saya redha dengan segalanya.. kamu sangat sabar melayan setiap kerenah saya.. kehebatan kamu dalam Akademik buat saya jatuh cinta dulu.. teruskan ya :)

moganya kamu dan keluarga terus-terusan mendapat berkat dr Allah s.w.t.. Aminnnn ..
Jangan risau akan kewujudan saya yang sementara disini.. jarak akan membantu kamu agar lebih selesa.. saya doakan yang baik-baik buat kamu.. ya.. apa-apa pun.. terima kasih atas segalanya..

ok, disni saja perbualan tentang mereka.. Hey Mila Panda.. miss u bebeh :)


Lagu Lyla Bernafas Tanpamu Lyrics

Reff:
Mungkin kau bertanya-tanya
Arti perhatianku terhadapmu
Pasti kau menerka-nerka
Apa yang tersirat dalam gerakku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Akulah serpihan kisah masa lalumu
Yang sekedar ingin tahu keadaanmu
Tak pernah aku bermaksud mengusikmu
Mengganggu setiap ketentraman hidupmu
Hanya tak mudah bagiku lupakanmu
Dan pergi menjauh
Beri sedikit waktu
Agar ku terbiasa
Bernafas tanpamu oooohhh
Hoo hoooa€¦ 2x




 Berubah – Erry Putra & Reen Rahim







Berikan ku waktu untuk bersamamuTak puas bagiku
Meniti hari…

Dan kau pun berlalu
Tinggal ku sendiri…
Gelap seluruh jiwaku..
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
ohoo..
Kau yang kukenali
Dan kini menjadi
Insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati
Meniti hari…
Semuanya telah berakhir
ohooo..
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
hooo…
Semuanya telah berakhir…
{Wooo woo.. woo..}
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
Oh.. Kasih…






my chenta pertama

Azlan Muhammad

Inilah cinta pertama saya.. Azlan Bin Muhammad a.k.a Achik.. dulu aku masih mentah lagi.. dengan dia lah aku kenal erti rindu, sayang, hormat, menghargai dan sebagainya. Dia, sangat rajin dan baik. walaupun dia jenis pemalu tapi still ramai yang senang dan selesa dengan diri dia.. Hey Azlan, thanx so much selama menjaga saya, tolong family saya, memahami saya semua-semua lah :)

walaupun  ada kalanya kami selalu bertengkar but kenangan indah bersama saya tak kan lupa.. dunt wori yah.. 'Dia' Azlan Bin Muhammad sudah pun 'berpunya' ..kapel la bahasa mudah.. tapi dia still jaga hati dan perasaan aku.. tQ tQ tQ tQ :) u r my best kazen babe !

Tak boleh nak menyalahi sesiapa jika indah itu hanya sementara. semua nya ada hikmah.. walaupun masa bahagia dlu kita sering mengucapkan janji-janji setia.. tapi semuanya kita tidak tahu.. masa hadapan hanya menanti penuh senyuman.. senyumlah pada kehidupan yang hanya sementara ini.. penuh dengan ujian .. penuh dengan cabaran..

oklah.. tak perlu bercerita panjang.. hehe.. bubyeee Achik :)