Sunday, 25 August 2013

Genting Highland

Assalamualaikum..

Den tahu.. ramai yang dah pegi Genting kan.. mcm2 kenangan korang cipta kat sana. Den pergi sana br 4 kali.. lau xsilap lah. Den ni pelupa skit. krohh ~
but
ape aku nk cerita.. seriously ni kerja gila kwn2 aku buat. Pada mulanya nak overnight kt KL tu.. biaselah dok cuci mata tengok gelagat org Malaysia.. tapi time tu KL tgah renovation. bosan plak jadinya.. ak just bg cadangan.. jom naik genting.. sj nak lepak tmpt sejuk.. dorang setuju.. dan ak mmg pk nak lepak2 je ats tu.. tetiba my friend nama dia stich.. nak wat something. die memang xleh lepak cmtu je.. die kne wat something. perghh.. msuk la alam salji konon.. nak mati ak duk dalam tu.. tgkp gmba da mcm kodak dorang kitorang yg punya lah.. ade dlm 50 gamba.. nak hamek gamba tu.. asalnya semua telinga menangkap rm15 stu keping gmba.. okay lah.. semua proses memilih.. dah abis pilih org tu kire bape kne bayar what !! beratus2.. ak lupe brpe exact amount untuk semua.. sbb ak lupe berpe keping kitorng plih.. huh ! rupanya rm50 sekeping.. hamek kau ! cadang nk lepak2 kosong.. duit ak melayang2 ke udara.. haha .. btw ini kenangan.. one thing ak boleh katakan.. 

'kenangan tidak boleh d beli dgn wang ringgit.. Hargai setiap detik yang d lalui' 







Monday, 19 August 2013

MENTAL - FIXI


Judul : Mental
Penulis : Shaz Johar
Penerbit : Fixi
m/s : 300

Assalamualaikum.. emm.. kali ni jelajah novel aku mau kongsikan apa yang aku sudah baca dan rasa.. u see da picture. cover depan novel tu pun da dpt menerangkan keunikan novel Fixi ni.. MENTAL ! ape yang boleh aku katakan memang mental bile baca hokay ! haha . chill urself then bc.. daebak ! luv it.. serious :)

Ini lah novel Fixi yang pertama ak baca.. now ak dh jatuh cinta dgn novel keluaran Fixi ^^

Nie die punya sinopsis :

Bagi Maya, menjadi orang gaji di dalam rumah teres dua tingkat itu ibarat menyelia sebuah institusi mental. Tuan Jin menduakan isterinya. Puan Sierra mengharungi tekanan perasaan. Rashid bencikan anggota badannya sendiri, dan Rania seolah-olah cuba menjadi murtad!
Mereka semua gila. Mereka semua punya cerita.
Tetapi kehidupan Maya berubah apabila dia dikejutkan dengan nama Raudhah. Dia jadi bingung dan terganggu. Siapakah wanita itu? Apakah kaitan wanita itu dengan dirinya? Dan mengapa nama itu mempunyai satu cerita yang sukar untuk dia ungkaikan?
MENTAL mengisahkan tentang pencarian. Mencari sesuatu yang jelas di depan mata, mencari sesuatu yang bakal diberitahu, dan mencari sesuatu yang cuba dihindar.

Cinta A - Z (III)

"Aku benci kau Adam !" peristiwa semalam aku takkan lupa sampai bila-bila. Apa masalah dia ya. Aku ada buat salah dengan dia ke ha ? Aku rasa mahu menjerit satu dunia. Aku benci suami aku. Tapi aku juga merelakannya. Esok kami akan berpindah kerumah baru.

"Mama, Zara taknak pindah"
"Mana boleh camtu. Zara kena la ikut suami Zara" Aku mencebik mendengar jawapan mama. Aku taknak.
"Kau kenapa tiba-tiba gedik taknak balik ? Takkan dah fobia kut ?" Adam membisik ke telingaku. Sibuk aje dia ni menyampuk. Dia tak tahu ke aku dah benci dia sangat-sangat ? pura-pura tak tahu pulak. Eeee.. mendidih hati aku ni. Aku hanya mampu menjeling setajam yang aku mahu.

Arghh, setapak demi setapak aku melangkah. Badanku bagaikan ada magnet menarik-narik aku supaya tidak bergerak kehadapan. Ya Allah, lindugilah aku.

"Adam, kau tak kasihankan aku ke ?"
"Huh ? nak kesian ape ? kau pun tak kesiankan diri kau sendiri" Aku hanya mampu menggarukan kepala.. apa maksud dia ? tak kesiankan diri aku sendiri ? arghhh.. aku tak faham. Nak tanya lebih-lebih dia tu bukan betul sangat.. tak berani aku.. serik !

"Mama, nanti Zara dah tak boleh teman mama borak-borak.. teman mama shopping.. nanti mesti Zara rindu mama.. siapa nak sikat rambut Zara lepas mandi.."
"alaa bucuk2 mama.. manjanya dia.. takpe la sayang, Adam kan ada .. ha jangan sedih2 sangat.. dah buruk dah.. Zara, dengar cakap suami.. jangan degil-degil, nanti jenguk-jenguk mama kat sini"
Aku menangis seakan dunia ini hanya aku dengan mama saja wujud..
"Dah2.. mama , Zara .. Adam tak suka tengok drama petang-petang tau.. jom sayang, dah lewat ni"
sayang ? ting tong agaknya. Dah lah potong stim. eeee geramnya aku. Mama pun selalu aje ikut karenah Adam.. Mama boleh senyum Adam cakap camtu ? sakit pulak hati kita ni.