Thursday, 31 January 2013

Love


Assalamualaikum

haip korang.. jom cuba selami apa makna di sebalik ayat di atas.. Bila kita dengar perkataan Husband, Wife , Love terasa bahagia mengukir senyuman kan ? but kita perlu ingat.. Apa sebenarnya disebalik panggilan Suami, Isteri dan juga cinta.. Suami dan isteri masing-masing punya tanggungjawab yang tersendiri.. jangan pernah sekali pun keluhan terbit di lubuk hati .. simpan ia dengan penuh rasa sabar dan senyuman.. :)

Tempat seorang isteri berada disisi suami .. patuhlah segala cakapan dari sang suami selagi ia tidak melanggari syariat.. apa yang di perkatakan mereka punya sebab.. 'ingkar' tolong jauhi dari diri.. ambillah tiap teguran mahupun arahan itu dengan fikiran yang positif dan terima dengan hati yang ikhlas.. mudah-mudahan bahagia menjemput duniawi dan ukhrawi .. In Shaa Allah :)

Cinta tu wajib disemai diantara suami dan isteri.. jangan benihkan walau setitik rasa benci.. Hargailah cinta yang senantiasa menemani .. jadikan cinta itu penguat diri untuk berada di jalanNya.. Cinta si suami, cinta si isteri untuk membimbing satu sama lain kearah lebih baik.. saya teringat satu ayat ni.. "jika cinta aku membuatkan mu jauh dari Allah maka tinggalkanlah aku, jika cinta aku ini membuatkan mu makin dekat dengan Allah maka ambillah" 


3 comments: